26 Nisan 2015 Pazar

KCY Blog Turu : Okuma Etkinliği | Kylie Scott - Aşkın Müziği | Yorum + Seri Bilgisi



Herkese merhabalar! KCY olarak düzenlediğimiz bu okuma etkinliğinde Yabancı'nın sevilen kitaplarından biri olan Aşkın Müziği'ni ele alıyoruz. Bir iki gün sonra da Aşkın Ritmi turumuz başlayacak, kaçırmayın derim. :)

Aşkın Müziği'ni şu ana kadar okumadım. Çoğunuz okumuşsunuzdur büyük ihtimalle. Turdu etkinlikti derken ancak okuyabildim ve iyi ki okuyabilmişim :) Konuya kısaca bir değineyim:

Evelyn sabah uyandığında kendisini bir banyoda kusmaktan bitap halde buluyor. Yanında da saçlarını tutan ona yardımcı olan mavi gözlü bir yakışıklı var. Evelyn etkileniyor, içinden de ne oldu da bu adam yanımda, onun kadar yakışıklı bir adam - Öhööm.. Adam Stage Dive'ın gitaristi. Her ne kadar Evelyn bilmese de :P - gecesini kusmuk dolu bir kızla geçirmektense neler yapabilirdi neler diye geçiyor.


David için cuk oturan bu seçim Konuşan Kitapların düzenlediği turdan. :) Tüm kitap boyunca bana çok yardımcı olan bir David resmiydi çoook teşekkürler.. :3


Evelyn dün neler olduğunu hatırlamadığını dile getirdiğindeyse ipler kopuyor. Malum yakışıklımız Davis Ferris'le ise tam olarak bu konuşma yaşanıyor :


"Dün gece ne yaptığımızı hatırlamıyorsun, öyle mi?"

"Hayır," dedim yutkunarak. "Dün gece ne yaptık?"
"Evlendik! Kahretsin. EVLENDİK!"





Ne yapsınlar boşanmaya karar veriyorlar ama asıl kısım da bu:

Aklının unuttuğu ama kalbinin ezbere bildiği bir adamla aynı evde kalırsan, kalbin aklını umursar mı? Ya da onu tekrar ezberlemek ne kadar sürer?

David ve Evelyn için bir umut var mı bunu siz okuyun ben de çook sevdiğim karakterlere değineyim:

Evelyn'nin en iyi arkadaşı Lauren efsaneydi. Evelyn'nin evlendiğini duyunca durumu nasıl profesyonelce idare ettiğini ve paparazzilerden kızı nasıl kaçırdığını okuyunca bana hak vereceksiniz eminim :D

Bir de Malcolm Ericson vardı ki o her şeyden daha efsaneydi. İlk başlarda Mal'i David'den daha çok sevdiğim doğrudur :) İkinci kitabı okumak için de bir hayli sabırsızlanmıştım okurken. :)

Kitap hakkındaysa..

Kitabı okurken çok sevdim. Özellikle dikkatimi çeken yazarın alışılmışın aksine karakterleri öyle küsüp barıştırıp rezil etmemesiydi. İlişkiler, diyaloglar, her şey tadındaydı. Bu açıdan Kylie Scott benden önemli bir puan kazandı. Yazarın kalemi gerçekten çok hoşuma gitti ve karakterlerine edecek laf yok zaten, hepsi ayrı birer mükemmellik tanımı - özellikle Stage Dive grubu - .

Kitabı çooook sevdiğimi anlamışsınızdır tüm yorumdan :) Kitabı okumak akıcılığı ve o harika karakterleri dolayısıyla ayrı bir zevkti *-* Umarım siz de okursunuz ve Stage Dive'ın bu müthiş yolculuğuna tanık olursunuz. Çoktan seriyi sömürmüş olan ve sömürmek isteyenlereyse 3. ve 4. kitabın konusudur kapağıdır bunları aktarayım :)

STAGE DIVE SERİ BİLGİSİ

( Serideki kitaplar birbirinden %99 bağımsız olduğundan hiçbir şekilde spoiler içermemektedir, içiniz rahat olsun :3 )

STAGE DIVE #3



Serinin 3. kitabı olan Lead - nasıl çevrilir bir fikrim yok - Jimmy Ferris'le Lena hakkında. Lena'nın rock yıldızı saçmalıklarına dalmaya hiç mi hiç niyeti yok ama Jimmy'e ve aralarındaki inkar edilemez kimyaya ne kadar dayanabilecek bunu göreceğiz.

Kitap 320 sayfa - çeviride artma / azalma durumu dışında tabi ki yani çevrilmemiş versiyonu  . Goodreads'te 4.37 puana sahip. Bence güzel bir kitap olacak, umarım çabucak okuyabiliriz *-*

Okumak isteyenler içinse arka kapak yazısı:







As the lead singer of Stage Dive, Jimmy is used to getting whatever he wants, whenever he wants it, whether it's booze, drugs, or women. However, when a PR disaster serves as a wake-up call about his life and lands him in rehab, he finds himself with Lena, a new assistant to keep him out of trouble.

Lena's not willing to take any crap from the sexy rocker and is determined to keep their relationship completely professional, despite their sizzling chemistry. But when Jimmy pushes her too far and Lena leaves, he realizes that he may just have lost the best thing that ever happened to him.



STAGE DIVE #4



Serinin 4. kitabı olan Deep ise - bunun da nasıl çevrileceğini yayınevi tarafından bilemiyorum - grubun bas gitaristi Ben Nicholson ile Lizzy Rollins arasında geçiyor. Onlarınkisi de bir Vegas hatası ama çok çok daha büyüğünden..Aklınıza evlilik falan gelmesin çok daha büyük bir bataklıktalar. Neden bahsettiğimi birazdan arka kapak yazısında görebilirsiniz..

Kitabın İngilizce versiyonu 288 sayfa ve Goodreads'te 4.18 puana sahip. Diğer kitaplarda çok da yakından tanıyamadığımız Ben'in aslında nasıl biri olduğunu merak eden benim gibiler için bu kitap büyük bir anahtar. Bunu da umarım çok yakın zamanda okuruz ve iştee arka kapak yazısı:





Positive. With two little lines on a pregnancy test, everything in Lizzy Rollins' ordinary life is about to change forever. And all because of one big mistake in Vegas with Ben Nicholson, the irresistibly sexy bass player for Stage Dive. So what if Ben's the only man she's ever met who can make her feel completely safe, cherished, and out of control with desire at the same time? Lizzy knows the gorgeous rock star isn't looking for anything more permanent than a good time, no matter how much she wishes differently.

Ben knows Lizzy is off limits. Completely and utterly. She's his best friend's little sister now, and no matter how hot the chemistry is between them, no matter how sweet and sexy she is, he's not going to go there. But when Ben is forced to keep the one girl he's always had a weakness for out of trouble in Sin City, he quickly learns that what happens in Vegas, doesn't always stay there. Now he and Lizzie are connected in the deepest way possible... but will it lead to a connection of the heart?

Umarım bu upuzun yazıyla kafanızdaki soru işaretlerinin bazılarını giderebilmişimdir. :) Merak ettiğiniz bir şey varsa yorum bırakın, görüşmek üzere!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder