26 Kasım 2014 Çarşamba

11. KCY Blog Turu : | | Burçin Çelik - Beni Yarına Bırakma : 5 Neden + Playlist




Merhaba arkadaşlarr! 11. Blog Turumuzun 3. günündeyiz. Bu kitabın yorumunu vlog şeklinde yapacaktım ancak sınav haftamın en yoğun günlerinde bulunduğumdan çok mümkün olmadı video çekmek :( Kitapla ilgili düşüncelerime geçmeden önce yazarımız Burçin Çelik'in ne kadar tatlı olduğundan bahsetmek istiyorum. Kendisi Yamak'dan blogunun sahibi oluyor. Neden bu kadar tatlı derseniz, ilk imzalı kitabımı ondan almam ve içine yazdıkları da benim için tatlılık kapasitesini arttırıyor <3





Çok tatlı değil mii? :3 Neyse, ben Burçin hakkında konuşmaya başlarsam bu yorum bitmez o yüzden yoruma geçeyim :) 

Selma ve Selim diye iki tatlı belamız var bu kitapta. Selma okulunu bitirmek üzere olan bir mimar ve Selim de Selma'nın stajyerlik yaptığı mimarlık şirketinin sahibi. Anlayacağınız klasik CEO mükemmelliğinde Selim; ağızları açık bırakacak bir yakışıklılığa, sağlam bir inada sahip ve istediğini elde etmeye alışmış. Aynı zamanda çok tuhaf bir evliliğe sahip! Sırf babasıyla, babasının ortağını mutlu etmek ve şirketleri birleştirmek için kurulmuş bir evliliğe sahip Ayten denen yaratıkla ikisi :P Evlilik demeye bin şahit ister anlayacağınız, doğru düzgün aynı evde bile kalmıyorlar o derece. Selma'nın Selim'le aralarındaki çekimi görmezden gelmeye çalışmasının nedeni de bu çünkü bu yasak bir aşk. Kızcağız da haklı şimdi, "başkasının olanın artık zamanıyla yetinmek istemiyor" kendisinden alıntı yapmak gerekirse. Kaçsalar da kovalasalar da yine de birbirleri olmadan yapamıyorlar.Görmezden gelmekse can acıtan bir seçenekten başka bir şey değil.

Kitabın konusu aşağı yukarı bu şekilde. Ama bu kitabı güzel ve merak konusu kılan en büyük etken bir bölümde gelecektelerken, diğer bölümde 5 sene öncesinde olmaları. Böylece şu anda yaşadıkları mutluluklara, bebeklerinin doğuşuna dair yaşadıkları heyecana tanık olurken diğer bölümdeyse artlarında bıraktıklarını, dolu dolu, tutkuyla yaşadıkları aşklarını, uzak durmaya çalışıp başarısız oluşlarını görüyoruz. 

Şu ana kadar anladığınız üzere ben kitaba gerçekten bayıldım. Kitabı çoğunlukla okul ev arası gidiş geliş yollarında müzik dinleye dinleye okuduğum için ayrı bir bağım var bu kitapla aramda. Ayrı bir bağım var kısmını abartmadım çünkü neden olduğunu bilmediğim bir şekilde beklediğimden azla sevdim kitabı. Aynı zamanda müzik dinleyerek okuduğum için bu turda playlisti sizlerle paylaşmaya en uygun insanım, bakalım neler varmış listemizde? :)

PLAYLIST

Maroon 5 - Animals  ( Bu şarkıyı tamamıyla bu kitaba adadım :3 )

Charli XCX - Boom Clap

Alexandra Stan - Dance

Beyonce - Crazy In Love ( Fifty Shades Of Grey Cover)

Model - Çürüsün Gelinliğim

Model ft. Ozan Doğulu - Böyle Akşamlarda

Playlistimiz bu şekilde. Bir de 5 Nedenimiz var sırada. Bakalım bulduğum onca neden arasında ilk beş hangileriymiş? :D

OKUMAK İÇİN 5 NEDEN

Neden 1 : Bu tarz kitapları seviyorsanız ve son dönemdeki Türk yazarların başarı oranından haberdarsanız Beni Yarına Bırakma'nın da diğerlerinden eksiği olmayıp fazlası olduğunu öğrenmelisiniz. 

Neden 2 : Ortada Selim gibi biri olmasını nedeni ki bu okumanız için başlı başına bir etken ;)

Neden 3 : Bu nedende İki Kapak Arası'nın bloggerı Rabia'dan kopya çekip şunu söyleceğim : Çünkü bunun turunu biz yapıyoruzz, yani bir yapıyorsak vardır bir alameti, buyrun okuyun ;)

Neden 4 : Yüzünüzü güldürecek tatlı aşk dolu sahneler + yine Selim <3

Neden 5 : Yazarın kalemi ve karaktere dair psikolojik betimlemeleri, iç dünyasını yansıtışı yani kısacası BURÇİN :D <3

Bu günlük de bu kadar! Umarım bu kitap hakkında kafanızda oluşan o soru işaretlerinden bazılarını giderebilmişimdir. :) Başka bir yorumda görüşmek üzeree!


2 yorum:

  1. Benim de merak ettiklerim arasında bu kitap :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezgi yorumunu yeni gördüğüm için utanıyorum :DD Yorum bıraktığını görünce bile gülümseme oluştu yüzümde sen düşün <33

      Sil